De Cecco pappardelle nr 301 - 500 gr
Productomschrijving
Pappardelle is wijdverbreid in heel Italiƫ en maakt deel uit van de familie van de lange platte pastasoorten. Deze pastavariant doet het uitstekend met wildsauzen. Hij wordt ook aanbevolen in recepten met tomatensaus en kaas en met romige sauzen die zich goed over het hele oppervlak van de pasta laten verdelen. De al dente kooktijd is 4 minuten. Sinds 1886 kiest De Cecco de beste durumtarwe geproduceerd in Italiƫ en in de rest van de wereld om een pasta met unieke kwaliteiten te garanderen. Voordat het wordt gemalen, krijgt de tarwe een strenge kwaliteitscontrole. De griesmeel die gebruikt wordt voor kneden is 'plat' om de integriteit van de gluten te behouden en een 'zoetere' smaak te garanderen. Het griesmeel wordt gekneed met koud water bij een temperatuur lager dan 15 graden voor een betere stevigheid tijdens koken. De pasta wordt langzaam gedroogd bij lage temperaturen voor het behoud van de organoleptische eigenschappen van de tarwe.
-
Artikelnummer:30317